שקשוקה עם קציצות בשר טחון של שף אבי לוי

שף אבי לוי משדרג את המנה האהובה ולצד העגבניות הטריות, עשבי התיבול והביצים הוא מוסיף קציצות מבשר טחון ואת כל הטוב הזה מגיש על פיתות מרובעות של מאפיית ברמן

החומרים:

4-5 פיתות מרובעות של מאפיית ברמן
4-5 עגבניות קלופות, חתוכות לקוביות קטנות
4-5 ביצים
1 בצל, קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
2-3 עלים של נענע קצוצים
כפית של נענע יבשה
2 עלי בזיליקום שלמים
4 כפות שמן זית
1 כף מלח גס
1 כפית פלפל גרוס
1/2 כפית כמון
1/2 כפית כורכום

לבשר:
500 גרם בשר טחון (צוואר)
1 בצל, קצוץ דק
1 כפית כמון
1 כפית פלפל גרוס
2 כפיות מלח גס
1 ביצה

אופן ההכנה:

  1. מכינים את השקשוקה: מחממים בסיר שמן זית ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה. מוסיפים את השום הקצוץ, קוביות העגבניות ואת התבלינים ועשבי התיבול. סוגרים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כ-30 דקות.
  2. מכינים את הקציצות: מערבבים את כל מרכיבי הקציצות למסה אחידה. קורצים מהמסה קציצות בגודל בינוני ומוסיפים לסיר עם השקשוקה.
  3. מרכיבים את המנה ואופים: מסדרים את הרוטב והקציצות על פיתות מרובעות של ברמן, ומניחים מעל בעדינות 2 ביצים.
  4. מכניסים את המנה לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-10 דקות.