שף אבי לוי משדרג את המנה האהובה ולצד העגבניות הטריות, עשבי התיבול והביצים הוא מוסיף קציצות מבשר טחון ואת כל הטוב הזה מגיש על פיתות מרובעות של מאפיית ברמן

החומרים:

4-5 פיתות מרובעות של מאפיית ברמן
4-5 עגבניות קלופות, חתוכות לקוביות קטנות
4-5 ביצים
1 בצל, קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
2-3 עלים של נענע קצוצים
כפית של נענע יבשה
2 עלי בזיליקום שלמים
4 כפות שמן זית
1 כף מלח גס
1 כפית פלפל גרוס
1/2 כפית כמון
1/2 כפית כורכום

לבשר:

500 גרם בשר טחון (צוואר)
1 בצל, קצוץ דק
1 כפית כמון
1 כפית פלפל גרוס
2 כפיות מלח גס
1 ביצה

אופן ההכנה:

  1. מכינים את השקשוקה: מחממים בסיר שמן זית ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה. מוסיפים את השום הקצוץ, קוביות העגבניות ואת התבלינים ועשבי התיבול. סוגרים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כ-30 דקות.
  2. מכינים את הקציצות: מערבבים את כל מרכיבי הקציצות למסה אחידה. קורצים מהמסה קציצות בגודל בינוני ומוסיפים לסיר עם השקשוקה.
  3. מרכיבים את המנה ואופים: מסדרים את הרוטב והקציצות על פיתות מרובעות של ברמן, ומניחים מעל בעדינות 2 ביצים.
  4. מכניסים את המנה לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-10 דקות.