תמיד חלמתם להכין קרואסון שקדים בבית? עכשיו זה אפשרי! קופצים לקונדיטוריה של ברמן וקונים קרואסון חמאה חם וטרי, ומתחילים להכין לפי ההוראות. בתאבון!

החומרים: 

קרואסון חמאה מהקונדיטוריה של ברמן
100 גר' חמאה בטמפ' חדר
100 גר' שקדים טחונים
100 גר' סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה
1 כף קורנפלור
אופציונלי – שקדים פרוסים לעיטור

לסירופ סוכר:

150 גר' סוכר
75 מ"ל מים

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מערבבים יחד בקערה עם לקקן את החמאה, אבקת השקדים, סוכר, תמצית וניל וקורנפלור. מוסיפים את הביצה ומערבבים עד לקבלת מחית אחידה.
  3. בעזרת סכין לחם פורסים קרואסון חמאה לרוחב, ממלאים בקרם שקדים, סוגרים ומכניסים לתנור.
  4. אם רוצים, מורחים מעט ביצה על הקרואסון ומפזרים שקדים פרוסים מלמעלה, ואז מכניסים לתנור.
  5. אופים כ-20 דקות עד שהקרם מתכהה ומתייצב.
  6. בינתיים בסיר קטן ממיסים את המים והסוכר עד לקבלת סירופ סוכר.
  7. ברגע שמוציאים את הקרואסון מהתנור מברישים היטב בסירופ.