קמתם בשבת בבוקר וכל מה שמתחשק לכם זה פרנצ' טוסט מושחת? הוציאו מארגז הלחם הביתי את החלה המרובעת הקלאסית של ברמן והתחילו בהכנות! זה הולך לצאת מושלם 🙂
החומרים:
6-8 פרוסות חלה מרובעת של ברמן
1 כף חמאה
1 כף שמן
3 ביצים גדולות
¾ כוס שמנת מתוקה
¼ כפית אגוז מוסקט
2 כפות סוכר
2 כפות רום – אופציונלי
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
מייפל או סוכר קינמון לפזר מעל
1 כוס יוגורט
1 כף אבקת סוכר
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- טורפים יחד את הביצים, שמנת, מלח, מוסקט, סוכר, רום ווניל.
- מוזגים את הבלילה לכלי שטוח עם דפנות שיכול להחזיק 2 פרוסות לחם במקביל.
- מניחים 2 פרוסות על צד אחד ונותנים להן להיספג. לאחר 30 שניות הופכים לצד השני.
- בינתיים מחממים מחבת וממיסים את החמאה והשמן.
- מניחים את 2 הפרוסות שהשרינו במחבת ומטגנים כל צד עד שהוא שחום זהבהב.
- מורידים מהאש ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- שומרים את הפרוסות שטיגנו בתנור המחומם עד שכל הנאגלה של הטוסטים מוכנים.
- מגישים ואוכלים עם מייפל או סוכר קינמון.
- לחלופין: מערבבים יוגורט עם כף אבקת סוכר ומפזרים מעל.