החומרים:
פיתה של ברמן
כוס וחצי גרגירי חומוס יבשים (מהזן הקטן) שהושרו במים לפחות 12 שעות
5 גבעולי כוסברה
5 גבעולי פטרוזיליה
בצל לבן בינוני קלוף חצוי
5 שיני שום קלופות
כף גדושה שומשום
2 כפות גדושות פירורי לחם זהובים של ברמן
4 כפיות מים
1 כפית אבקת סודה לשתיה
שמן לטיגון עמוק (1 ליטר לפחות)
תבלינים: כפית גדושה כמון, כפית פפריקה מתוקה, כפית גדושה מלח, רבע כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
- במעבד מזון טוחנים את כל המרכיבים פרט לתבלינים ופירורי הלחם עד לקבלת מרקם גרגירי אחיד.
- מוסיפים את התבלינים, השומשום ופירורי הלחם של ברמן.
- נותנים לתערובת לנוח במשך חצי שעה.
- מוסיפים סודה לשתייה.
- בידיים לחות יוצרים כדורים קטנים ומטגנים בשמן עמוק 2-3 דקות עד שהכדורים מקבלים צבע חום-זהוב יפה ואז מוציאים ומניחים על נייר סופג.
- בפיתה של ברמן מורחים בנדיבות חומוס וטחינה, מוסיפים סלט ירקות, סלט כרוב וחמוצים וכ-7 כדורי פלאפל