אבי לוי מכין עוגת שכבות שכולה קצפת ותותי שדה. ויש גם טוויסט מפתיע של לחם דגנים.

החומרים לתבנית בגודל 20*20 ס"מ:

12 פרוסות לחם דגנים של מאפיית ברמן
50 גרם חמאה רכה
1 כפית תמצית וניל משובחת
1.5 כוסות חלב
8 חלמונים
1.5 מיכל שמנת מתוקה
150 גרם סוכר
50 גרם תותים טריים
1 כפית גרידת לימון
50 גרם שקדים

אופן ההכנה:

  1. מורחים את פרוסות הלחם בחמאה רכה. בקלחת קטנה מרתיחים את השמנת, הווניל והחלב ומצננים 10 דקות.
  2. מקציפים בעדינות את החלמונים והסוכר לקרם אוורירי. יוצקים בהדרגה את תערובת השמנת והחלב לתוך תערובת הביצים והסוכר תוך ערבוב נמרץ ומצננים.
  3. משמנים תבנית אפייה ומסדרים את פרוסות הלחם ב-3 שכבות. בין כל שכבה מפזרים תותים ושקדים.
  4. שופכים את הבלילה מעל פרוסות הלחם, ומהדקים את הפרוסות (לא יותר מדי).
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25-30 דקות, ולאחר מכן מעבירים לגריל ל-10 דקות נוספות ליצירת צריבה עליונה ולהשחמה של פרוסות הלחם. מוזגים לצלחת ומקשטים בקצפת.