"זהו הכריך המושלם לדעתי: שפע של בשר טוב, חרדל שמחמיא לטעמי הבשר וירקות טריים שמוסיפים רעננות. הוא גם טעים מאוד בעיניי, גם משביע מאוד וגם בריא יחסית".
רות אופק, בעלת הבלוג "שמח במטבח"
החומרים:
2 פרוסות לחם E-FREE
1 כף חרדל גרגירים
6-5 פרוסות רוסטביף (ראו מתכון, אפשר להשתמש גם ברוסטביף קנוי באיכות טובה)
1 מלפפון חמוץ פרוס לאורכו
עלה חסה ערבית חתוך לרצועות
1 עגבנייה פרוסה
לרוסטביף:
½1 ק"ג נתח סינטה מיושן (אפשר גם אנטריקוט או שייטל)
חרדל דיז'ון (רגיל או גרגירים)
מלח גס
שמן זית
כמה ענפי רוזמרין
אופן ההכנה:
- לרוסטביף: מוציאים את הבשר מהמקרר שעה-שעתיים לפני ההכנה. מחממים תנור לחום מקסימלי (250-220 מעלות).
- מעסים את הבשר היטב מכל צדדיו בחרדל, במלח ובשמן הזית. מניחים עליו את הרוזמרין. מעבירים לרשת צלייה וצולים בתנור במשך כ-15 דקות עד שהבשר "נסגר" מכל צדדיו.
- מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות וממשיכים בצלייה במשך 60-45 דקות לפי מידת העשייה הרצויה. מוציאים מהתנור ונותנים לבשר לנוח כ-10 דקות לפני שפורסים אותו.
- מרכיבים את הסנדוויץ': מרחו על פרוסת לחם חרדל, הניחו מעל את הבשר בשכבות, סדרו מעל את פרוסות המלפפון חמוץ והעגבנייה, הניחו מעל את החסה וסגרו עם הפרוסה הנוספת. כדאי לחתוך את הסנדוויץ' באלכסון ולעטוף בנייר פרגמנט כדי למנוע נזילות.