לוקחים זיתים, לימונים ונתח עסיסי של פרגית, מבשלים בציר צהוב ויוצקים הכל ללחמניה מקמח מלא של מאפית "ברמן"
החומרים:
500 גרם נתח פרגית, מנוקה וקצוץ לרצועות עבות
2 כוסות זיתי קלמטה מגולענים
2 כוסות גרגירי חומוס, מושרים לילה שלם במים ומבושלים עד לריכוך
8 שיני שום, פרוסות דק
2 בצלים, קצוצים היטב
1/4 כוס שמן זית איכותי
3 לימונים קלופים, חתוכים לקוביות קטנות
1 כוס ציר עוף או מים רותחים
1 כפית אבקת כורכום- ניתן להחליף ב-6-7 חוטי זעפרן
1/2 כפית אגוז מוסקט
1 כפית כמון
1 כף מלח גס או אטלנטי
1 כפית פלפל גרוס
1/2 כפית קארי
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס כוסברה קצוצה
2-3 עלי נענע
1/2 פלפל חריף, קצוץ גס – לא חובה
להגשה:
1-2 לחמניות מקמח מלא של מאפית ברמן
אופן ההכנה:
- מחממים את שמן הזית בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום, מטגנים עוד מספר דקות ומתבלים בפלפל גרוס.
- מוסיפים גרגירי חומוס, זיתים ולימונים, סוגרים את הסיר ומבשלים 10 דקות על להבה בינונית.
- מוסיפים את שאר התבלינים, ציר העוף ורצועות הפרגית. מפזרים מעל עשבי תיבול ופלפל חריף ומערבבים היטב. מבשלים עם מכסה סגור במשך 45 דקות על להבה נמוכה.
- הגשה: חוצים את הלחמניות ומוסיפים פנימה את התבשיל החמים.