"כרוב נחשב לירק פשוט ולא ממש מעניין, אבל כשהוא הופך לסטייק כרוב – הוא נהיה הרבה יותר סקסי והטעמים שיוצאים ממנו הופכים מורכבים ומעניינים בהרבה. שלבו אותו עם ממרח פלפלים ביתי וממרח פסטו ירוק וטרי וקיבלתם סנדוויץ' סופר מקורי ובריא. דרך אגב – כדאי להכין מראש כמות כפולה של ממרח הפלפלים – כי אתם הולכים להתאהב בו. "זה ממרח עם טעם עז של בית", מסבירה ליאור משיח. "סבתי הייתה מכינה אותו, וגם אמי למדה ממנה. הוא ממש פשוט אבל טעים בצורה מפחידה".
ליאור משיח, שף קונדיטורית

החומרים:

2 פרוסות לחם E-FREE
1 פרוסת רוחב עבה (בעובי של כ-½1 ס"מ) של כרוב לבן
שמן זית
מלח
1 כף טחינה
1 כף סילאן
ממרח פלפלים ביתי (ראו מתכון, אפשר להשתמש גם בממרח קנוי)
ממרח פסטו ביתי (ראו מתכון, אפשר להשתמש גם בממרח קנוי)

ממרח פלפלים אדומים

החומרים:

3 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות קטנות
שמן זית

אופן ההכנה:

  1. הניחו את קוביות הפלפלים בסיר בינוני והתחילו לאדות אותן על אש בינונית. ערבבו מדי פעם, אם הפלפלים מתחילים להיחרך הוסיפו מעט שמן זית. המשיכו לאדות ולערבב עד שהפלפלים רכים לגמרי ומתקבל ממרח גס. הסירו מהאש וצננו. העבירו את הממרח לצנצנת ושמרו במקרר.

פסטו

החומרים:

צרור עלי בזיליקום
חופן קטן של עלי פטרוזיליה (לא חובה)
שמן זית
מלח
חופן גבינת פרמז'ן מגוררת

אופן ההכנה:

  1. טחנו במעבד מזון את הבזיליקום והפטרוזיליה. הוסיפו שמן זית תוך כדי טחינה עד לקבלת מרקם אחיד. הוסיפו מעט מלח וגבינת פרמזן והמשיכו לטחון רק עד שמתקבל ממרח אחיד. העבירו את הממרח לצנצנת ושמרו במקרר.

ועכשיו, בחזרה לסנדוויץ'- אופן ההכנה:

  1. חממו תנור לחום גבוה (220-200 מעלות). הניחו את פרוסת הכרוב בתבנית מרופדת בנייר אפייה, משחו במעט שמן זית ופזרו מעט מלח. צלו את הכרוב במשך כ-10 דקות. הוציאו את התבנית מהתנור לפני שהכרוב מתחיל להיחרך, משחו את הפרוסה בטחינה ובסילאן, החזירו לתנור וצלו עד שהכרוב שחום וחרוך.
  2. חממו מחבת פסים עם טיפת שמן זית על אש גבוהה. כשהמחבת רותחת קלו בה את פרוסות הלחם עד שמתקבלים סימני פסים והפרוסות פריכות.
  3. הרכיבו את הסנדוויץ': מרחו על פרוסה אחת פסטו ועל השנייה ממרח פלפלים. הניחו את סטייק הכרוב על אחת הפרוסות וסגרו בפרוסה הנוספת.