"הסנדוויץ' הזה הוא בעל שילוב טעמים שאני אוהבת במיוחד", מסבירה יעל. "מצד אחד ממרח הסלק, שנותן משהו מעט ים תיכוני, ומצד שני פטריות השימאג'י, שמושכות לכיוון האסייתי. יחד עם הגבינה מתקבלת הקומבינציה המושלמת בעיניי – מעין ניגודיות משלימה. הוספתי לסנדוויץ' שומשום שחור בגלל שהוא קצת יותר קראנצ'י מהשומשום הרגיל, והוא נותן גם טאץ' ויזואלי מעניין. ממרח הסלק צובע את הסנדוויץ' בצבע דומיננטי וזה עושה חשק לאכול אותו. מעבר לכך הוא גם בריא מאוד – בשילוב עם האגוזים הוא נותן הרבה אנרגיה, מעשיר את הכריך והופך אותו למשביע לאורך זמן".
יעל לאור, כתבת אוכל בוואלה
החומרים:
2 פרוסות לחם E-FREE
2 סלקים קלופים וחתוכים לקוביות
2 שיני שום
שמן זית
חופן אגוזי מלך
מיץ סחוט מ-1 לימון
מלח ופלפל
חופן פטריות שימאג'י
6-5 פרוסות גבינת עיזים
חופן שומשום שחור קלוי
חופן עלים ירוקים כמו רוקט או נענע (לא חובה)
אופן ההכנה:
- הכינו את ממרח הסלק: חממו תנור ל-200 מעלות. הניחו את הסלק והשום בתבנית מרופדת בנייר אפייה, זלפו שמן זית וצלו בתנור כשעה או עד שהסלקים מתרככים. הכניסו למעבד מזון את הסלקים, השום, מעט שמן זית, אגוזי המלך, מיץ הלימון, מלח, פלפל ומעט מים וטחנו עד לקבלת מרקם של ממרח. אפשר לשחק עם הכמויות כדי להגיע למרקם והטעם הרצויים.
- חממו מעט שמן זית במחבת והקפיצו את פטריות השימאג'י עד שהן משחימות.
- הרכיבו את הסנדוויץ': מרחו את ממרח הסלק על אחת הפרוסות, הניחו מעל פרוסות גבינת עיזים וסדרו מעל את הפטריות. פזרו על הכל את השומשום. אפשר להוסיף עלים ירוקים לטאץ' של רעננות. סגרו עם הפרוסה הנוספת.