ברוסקטה של לחם כנעני פרוס עבה במיוחד עם סלט קצוץ, גרגירי חומוס, שמנת חמוצה, ביצה קשה ולימון כבוש. סלט ארוחת בוקר בצלחת אחת.

המצרכים: 

300 גרם גרגירי חומוס
3 מלפפונים
2 עגבניות
10 גבעולי פטרוזילה
15 גבעולי עירית
2 פרוסות לימון כבוש

לרוטב:

 1/4 כוס שמן זית
מיץ מחצי לימון
1 כף חומץ
1/4 כפית מלח גס
1/4 כפית פלפל שחור גרוס

להגשה:

1-2 ביצים
גביע שמנת חמוצה
"לחם כנעני "ברמן

הוראות הכנה:

הוראות הכנה: משרים את החומוס בקערה גדולה עם הרבה מים, רצוי להשרות למשך לילה או לכל הפחות לכ 4 שעות. מסננים את מי ההשריה, מעבירים לסיר ממלאים במים ומביאים לרתיחה. ברגע שהמים רותחים מנמיכים מעט את הלהבה ומבשלים כ25 דקות. מקפים במידת הצורך (מסירים את הקצף שנוצר). החומס מוכן כאשר הוא רך אך לא מתפרק, מסננים ומניחים בצד עד להרכבת הסלט. את המלפפונים קוצצים לקוביות קטנטנות ללא ליבתם הגרעינית: חותכים את 4 דפנות המלפפון לאורך – באופן כזה שכל דופן מכילה את בשר המלפפון אבל ללא החלק הגרעיני, פורסים לרצועות דקות ואז לקוביות. מעבירים לקערת ערבוב. חוצים את העגבניה ומרוקנים אותה מנוזלים וגרעינים. חותכים לרצועות דקות ואז לקוביות קטנטנות, מוסיפים לקערה. מפרידים את עלי הפטרוזילה מן הגבעולים וקוצצים גס. קוצצים דק את העירית ומוסיפים לקערה. את הלימון הכבוש חותכים לקוביות קטנטנות ומוסיפים לקערה, במידה ואין ברשותכם לימון כבוש גם כף ממרח לימונים כבושים תעבוד מצוין. מוסיפים את גרגירי החומוס ואת כל חומרי הרוטב, מערבבים ומגישים מיד. איך הופכים את הסלט הזה לארוחת הבוקר המושלמת? מבשלים ביצים קשות ע"פ מידת העשיה האהובה עליכם: ממלאים מים בסיר קטן מביאים לרתיחה ורק אז מכניסים את הביצים לסיר: 7 דקות יספיקו לביצה רכה עם חלמון יחסית נוזלי, 9 דקות בישול יספיקו לביצה קשה עם חלמון צהוב ורך יחסית ו13 דקות יבשלו את החלמון לכדי מוצקות מלאה. קולים קלות לחם כנעני של ברמן על מחבת פסים עד לצריבה. הלחם צריך להישאר רך במרכזו. מניחים את פרוסת הלחם הקלוי על צלחת, עורמים לצידה את הסלט, מוסיפים כף נדיבה של שמנת חמוצה וקצת מהשמן בלימון הכבוש, חותכים את הביצה ל4-6 פלחים ומגישים למי שאוהבים.

המתכון באדיבות נדב טל בעל הבלוג עושהסלט.