כשמתחשק קצת להרגיש חו"ל, כשיש חשק לטעמים של המזרח, מכינים את הסלט הזה ממרכיבים זמינים שיש בכל בית, מכניסים כמות נדיבה ממנו לתוך לחמנייה קלאסית של ברמן, נותנים ביס ויוצאים למסע בארצות רחקות.
מצרכים לעוף:
300 גרם חזה עוף
1/3 כוס סויה
¼ כוס חמאת בוטנים חלקה (עדיף לא ממותקת)
מיץ מחצי לימון
1 כפית סילאן
2 כפות שמן
2 שיני שום
2 ס"מ שורש ג'יניג'ר טרי
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
מצרכים לסלט:
2 מלפפונים
1 גזר
1/2 חבילה נבטים
2 גבעולי סלרי
10 גבעולי כוסברה
3 גבעולי נענע
צ'ילי אדום טרי (אופציונלי)
מצרכים לרוטב:
מיץ מחצי ליים (או לימון)
1 כף חומץ
2 כפות שמן
2 כפות סויה
1/2 כפית שמן שומשום
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה – מתחילים בעוף:
בקערית מערבבים את חמאת הבוטנים, הסויה, מיץ הלימון והסילאן. כאשר התערובת הופכת למישחה סמיכה ואחידה: כותשים את שיני השום ואת הג'ינג'ר, מוסיפים את הפלפל השחור ואת השמן. שופכים את המרינדה על החזה עוף, מעסים היטב ומשרים לשעתיים לפחות. משמנים קלות מחבת פסים ומחממים היטב על להבת גז גדולה, מנמיכים מעט את הלהבה וצולים את חזה העוף כ-3 דקות מכל צד, במידה והחזה עוף שברשותכם פרוס דק משך הצליה קצר יותר. מעבירים לצלחת ומצננים לטמפרטורת החדר עד להרכבת הסלט.
הוראות הכנה – לסלט:
בקערה גדולה מניחים חצי חבילת נבטים. פורסים את המלפפון לפרוסות מאורכות ואלכסוניות ואז חותכים את הפרוסות לרוחבן לקבלת גפרורים צרים וארוכים. באופן דומה חותכים את הגזר לגפרורים ןמעבירים לקערה. את גבעולי הסלרי חותכים לאורכם לרצועות דקיקות וחותכים לרוחב לקבלת מקלונים דקים, מוסיפים לקערה. מפרידים את עלי הנענע והכוסברה מן הגבעול ומוסיפים בשלמותם לקערה. לאקסטרה חריפות מומלץ לפרוס פלפל צ'ילי אדום לפרוסות דקיקות ולהוסיף לסלט. את החזה עוף שהצטנן חותכים לרוחבו לרצועות דקיקות ומוסיפים לקערת הסלט. מוסיפים את כל חומרי הרוטב, מערבבים ומעבירים לקערת הגשה. הסלט הזה טעים במיוחד בתוך לחמנייה קלאסית, רכה רכה שסופגת את כל הטעמים. חוצים את הלחמנייה ועורמים כמות נדיבה של הסלט, מוסיפים מעט סויה, ועוד סקוויז קטן של לימון, נותנים ביס ושוכחים כמה המזרח רחוק.
המתכון באדיבות נדב טל בעל הבלוג עושהסלט.