המצרכים:
500 גרם גריגרי חומוס (לפני בישול)
3 עגבניות בשלות
2 גבעולי סלרי
1/2 צרור פטרוזיליה
1/4 צרור כוסברה
2 פלפלים ירוקים חריפים (אופציונלי להגשה)
1 חלה חלומית
לרוטב:
שמן זית
מיץ מחצי לימון
כף אריסה (עדיף חריפה)
1 שן שום כתושה
2 כפות חומץ
1/4 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- את גרגירי החומוס משרים במים למשך לילה במקרר, מסננים, מעבירים לסיר מלא במים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ25- דקות. גרגירי החומוס מוכנים כאשר הם נגיסים אבל לא נמעכים בקלות.
- מסננים את החומוס, שוטפים במים קרים ומעבירים לקערת ערבוב.
- פורסים את העגבניות לפרוסות יחסית עבות (5-7 פרוסות בערך), חותכים לרצועות ואז לקוביות, ומוסיפים לקערה.
- בעזרת קולפן קולפים את השכבה החיצונית של גבעולי הסלרי ובכך נפתרים ממרבית הסיבים. חותכים לאורך לרצועות דקות ואז לקוביות קטנות, מעבירים לקערה.
- מפרידים את עלי הפטרוזיליה והכוסברה מן הגבעולים הגסים, קוצצים ומוסיפים לקערה.
- בקערית קטנה מערבבים את האריסה עם מיץ הלימון והחומץ כאשר מתקבלת תערובת אחידה מוסיפים בהדרגה ובאיטיות את שמן הזית ובחושים היטב עד לקבלת רוטב אחיד, מוסיפים את שן השום, המלח והפלפל ומערבבים עם הסלט.
הסלט הזה צריך חלה שתספוג את כל הנוזלים והטעמים!
- פורסים חלה חלומית של ברמן לפרוסות עבות מאוד, מקפידים לפרוס בצורה כזו שכל 2 פרוסות נשארות מחוברות יחד בתחתית (בעצם מנסרים כמעט עד הסוף) ובכך הכריך הזה לא מתפרק.
- מורחים שכבה נדיבה של טחינה גולמית, ממלאים את כיס החלה בסלט, עוטפים בנייר ומגישים למי שאוהבים.
את הסלט הזה אני אוהב להגיש לצד פלפל חריף קלוי, אז אם חשקה נפשכם באקסטרה חריפות זה מה שצריך לעשות:
בעזרת מזלג מחוררים את הפלפל החריף, משמנים קלות וצולים במשך 20 דקות בתנור שחומם ל200 מעלות, מדי פעם הופכים את הפלפל כדי שיקבל חריכה יפה מכל הכיוונים, מוצאים ומצננים.
המתכון באדיבות נדב טל בעל הבלוג עושהסלט