זה סלט של ארוחת שבת, סלט כזה שמטגנים בשבילו חציל בשישי בבוקר, מערבבים את שאר המצרכים וכשהכל מוכן לוקחים פרוסות עבות של חלה חלומית של ברמן, מוסיפים כמות נדיבה מהסלט וקצת טחינה, נותנים ביס – ונהנים מהשקט שהוא עושה בלב.
המצרכים:
1 חציל בלאדי גדול
גמבה אדומה 1
פלפל צהוב 1
מלפפון חמוץ 1
15 גבעולי פטרוזיליה
5-7 גבעולי שמיר
חופן נדיב של צנובר
שמן לטיגון
לרוטב:
מיץ מחצי לימון
2 כפות חומץ
1/4 כפית מלח גס
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
מסירים את קודקוד החציל, פורסים לפרוסות עבות מאוד ואז חותכים לקוביות גדולות, לא צריך למדוד זה 1-2 קוביות על מזלג. מייבשים את קוביות החציל על נייר סופג, מניחים בשכבה אחת (לא עורמים את החצילים) על גבי הנייר למשך שעה לפחות. ממלאים מחבת גדולה בשמן, מחממים היטב ומטגנים את קוביות החציל עד שצבען משתנה לחום כהה. מוצאים מן השמן ומניחים על גבי נייר- סופג. את הגמבה, מעמידים על בסיסה ואוחזים בקודקוד שלה, מתחילם בחיתוך הדפנות כאשר הסכין מנסרת בין 2 נקודות צרות, את "הבטן" הבולטת של כל דופן. בעצם חותכים 3-4 "בטני" / דפנות גמבה, החלקים הצרים המתכנסים פנימה זה בעצם החלקים של האידרה והגרעינים, באופן החיתוך הזה מתקבל הפילה הנקי של הגמבה בלי צורך לנקות את הגרעינים והאידרה הלבנה, אלה נשארים מחוברים לקודקוד ולתחתית והולכים אחר כבוד לפח. חותכים את הגמבה לרצועות דקות ואז לקוביות קטנות, מעבירים לקערת ערבוב. חותכים את הפלפל הצהוב באותו אופן ומוסיפים לקערה. פורסים את המלפפון החמוץ, חותכים לרצועות ואז לקוביות קטנטנות. מפרידים את עלי הפטרוזיליה והשמיר מן הגבעולים הגסים, קוצצים גם ומוסיפים לקערה. על מחבת לוהטת ויבשה קולים את הצנובר, יש להשגיח ולנענע את המחבת בכל זמן הקליה בכדי למנוע שירפה של הצנובר, ברגע שהצנובר מזהיב מכבים את האש ומעבירים את הצנובר לקערית (לא להשאיר על המחבת), מצננים מעט ומוסיפים לקערת הסלט. מוסיפים את כל מרכיבי הרוטב ומגישים.
הסלט הזה הכי טעים בתוך החלה החלומית של ברמן שסופגת את כל הג'וס שלו. 2 פרוסות חלה עבות במיוחד, כמות נדיבה של הסלט הזה וקצת טחינה מלמעלה, לתת ביס ולהנות מהשקט.
המתכון באדיבות נדב טל בעל הבלוג עושהסלט.