המצרכים לארבע מנות: 

50 גרם חמאה
2 כרישות (החלק הלבן פרוס לטבעות)
1 בצל לבן – חתוך לפרוסות
4 שיני שום קלופות ומעוכות
2 כפות שורש סלרי חתוך לפרוסות
2 כפות שורש פטרוזיליה חתוך לפרוסות
3 תפ“א מזן ראטה / באטר מקולפים וחתוכים לקוביות
4 גבעולי טימין טריים מופרדים לעלים בלבד
150 מ“ל שמנת לבישול 15%
מלח
פלפל

אופן ההכנה:

בסיר מרק ממיסים את החמאה ומוסיפים את הבצל, השום (המעוכות), טימין ומלח ומטגנים עד להזהבה קלה.

  1. מוסיפים את פרוסות הכרישה ומטגנים עד להתרככות, מוסיפים את השורשים ומתבלים במלח ופלפל. מטגנים מספר דקות ולאחר מכן מוסיפים את תפוחי האדמה ומכסים במים (בכמות המתאימה לסיר המרק שנבחר) ומביאים לרתיחה.
  2. מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה או עד שתפוחי האדמה רכים ומתפרקים בקלות. מסננים מנוזלים (שומרים בצד) ומעבירים למיכל הבלנדר, תוך כדי העירבול מוסיפים לאט את הנוזלים בחזרה, יחד עם השמנת וממשיכים לטחון עד למרקם חלק. מחזירים לסיר לבישול קצר.

מומלץ להגיש עם טימין, כרישה מטוגנת וקרוטונים למרק של ברמן.

צילום – אנטולי מיכאלו, סטיילינג – ענת לבל, מתכונאית – סוכי שפירא.