המצרכים לארבע מנות:
250 גרם שעועית שחורה מושרית לילה
1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות
1 גזר – חתוך לקוביות
2 שיני שום מעוכות
1 בצל סגול בינוני – חתוך לקוביות
1 עגבניה חתוכה לקוביות
1 צ׳ילי – חתוך לפרוסות
1 מקל קנמון
1 כף שטוחה פפריקה מעושנת
1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
2 עלי דפנה קטנים
כפית וחצי מלח
כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
מבשלים את השעועית בסיר לחץ ושומרים אותה במי הבישול.
- מעבירים את השעועית לסיר לחץ עם מים נקיים ומבשלים במשך חצי שעה או בסיר רגיל למשך שעתיים (עד שהן מתרככות).
- שומרים את השעועית המבושלת במי הבישול.
- מחממים שמן בסיר למרק ומוסיפים פפריקות עד שמתמוססות בשמן – כעשר שניות בערך. מוסיפים מקל קינמון מלח ופלפל, מיד לאחר מכן מוסיפים בצל שום וצ׳ילי ומטגנים עד להתחלת קירמול.
- מוסיפים לסיר את הגזר, הבטטה ועלי הדפנה ומטגנים עוד מספר דקות. לאחר מכן מוסיפים את העגבניה ומתבלים עם מלח ופלפל.
- כשהעגבניה מתרככת ומגירה נוזלים מוסיפים את השעועית עם מי הבישול ומבשלים במשך כ-40 דקות או עד שכל הירקות מתרככים.
מומלץ להגיש עם כוסברה, צ‘ילי טרי וקרוטונים למרק של ברמן.
צילום – אנטולי מיכאלו, סטיילינג – ענת לבל, מתכונאית – סוכי שפירא.