המצרכים לארבע מנות: 

250 גרם שעועית שחורה מושרית לילה
1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות
1 גזר – חתוך לקוביות
2 שיני שום מעוכות
1 בצל סגול בינוני – חתוך לקוביות
1 עגבניה חתוכה לקוביות
1 צ׳ילי – חתוך לפרוסות
1 מקל קנמון
1 כף שטוחה פפריקה מעושנת
1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
2 עלי דפנה קטנים
כפית וחצי מלח
כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

מבשלים את השעועית בסיר לחץ ושומרים אותה במי הבישול.

  1. מעבירים את השעועית לסיר לחץ עם מים נקיים ומבשלים במשך חצי שעה או בסיר רגיל למשך שעתיים (עד שהן מתרככות).
  2. שומרים את השעועית המבושלת במי הבישול.
  3. מחממים שמן בסיר למרק ומוסיפים פפריקות עד שמתמוססות בשמן – כעשר שניות בערך. מוסיפים מקל קינמון מלח ופלפל, מיד לאחר מכן מוסיפים בצל שום וצ׳ילי ומטגנים עד להתחלת קירמול.
  4. מוסיפים לסיר את הגזר, הבטטה ועלי הדפנה ומטגנים עוד מספר דקות. לאחר מכן מוסיפים את העגבניה ומתבלים עם מלח ופלפל.
  5. כשהעגבניה מתרככת ומגירה נוזלים מוסיפים את השעועית עם מי הבישול ומבשלים במשך כ-40 דקות או עד שכל הירקות מתרככים.

מומלץ להגיש עם כוסברה, צ‘ילי טרי וקרוטונים למרק של ברמן.

צילום – אנטולי מיכאלו, סטיילינג – ענת לבל, מתכונאית – סוכי שפירא.