מרק חורפי ומסקרן עם קישואים ובצלים בשילוב טעמים עדינים של קרם קוקוס. מוגש עם שמיר וקרוטונים למרק של ברמן.  

המצרכים לארבע מנות: 

10 קישואים
2 בצל לבן גדול חתוך לקוביות
3 שיני שום פרוסות
שמן זית – לטיגון
100 מ״ל קרם קוקוס (אפשר להחליף בשמנת לבישול)
10 גבועלי שמיר טריים מופרדים לעלים בלבד
גרידת לימון מלימון אחד
מלח
פלפל

אופן ההכנה:

בסיר מרק מטגנים את הבצל בשמן, עד להזהבה. מוסיפים את השום ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את הקישואים ומטגנים הכל יחד למספר דקות. מכסים במים (בכמות המתאימה לסיר המרק שנבחר) ומביאים לרתיחה.

  1. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל את המרק למשך 20 דקות או עד שהקישואים מתרככים. מוסיפים את השמיר ואחרי דקה את הקרם קוקוס/שמנת לבישול ומכבים את האש.
  2. ממתינים שהמרק יתקרר, ומעבירים למיכל הבלנדר וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.
  3. מחזירים לסיר לבישול קצר. כשהמרק מגיע לטמפרטורה מתאימה, מוסיפים גרידת לימון.

מומלץ להגיש עם שמיר וקרוטונים למרק של ברמן.

צילום – אנטולי מיכאלו, סטיילינג – ענת לבל, מתכונאית – סוכי שפירא.