המצרכים לארבע מנות: 

50 גרם חמאה
בצל וחצי סגול גדול – חתוך לפרוסות
4 שיני שום – חתוכות לפרוסות
1 ק“ג תערובת פטריות טריות (פורטבלו, שמפיניון, שימאג׳י ויער)
5 פטריות שיטאקי – מושרות במים
חצי כוס יין לבן יבש
3 גבעולי טימין מופרדים לעלים בלבד
250 גרם גבינת מנצ׳גו
3 כפות קמח
מלח
פלפל

אופן ההכנה:

  1. משרים את פטריות השיטאקי ב-2 כוסות מים רותחים למשך חצי שעה.
  2. ממיסים חמאה בסיר למרק ומטגנים את הבצל מתבלים במלח ופלפל עד להזהבה.
  3. מוסיפים שום וטימין, מטגנים מעט ולאחר מכן מוסיפים את היין.
  4. כשהיין מתאדה, מסננים את הפטריות המושרות (שומרים בצד את המים שלהן) ומוסיפים אותן לסיר יחד עם תערובת הפטריות הטריות ומטגנים מספר דקות. מוסיפים את מי ההשריה לסיר ומכסים במים (בכמות המתאימה לסיר המרק שנבחר).
  5. כשהמים רותחים מפרישים מהמים כוס אחת, ומערבבים בקערה נפרדת עם הקמח עד שאין גושים. מחזירים את התערובת של הקמח והמים לסיר המרק ומערבבים.
  6. מבשלים במשך כ-40 דקות עד שהמרק מסמיך. מפרישים 1/3 מהמרק וטוחנים למרק חלק, בעזרת בלנדר רגיל או בלנדר מוט ומחזירים לסיר.

מגישים עם גבינת מנצ׳גו, בצל ירוק וקרוטונים למרק של ברמן.

צילום – אנטולי מיכאלו, סטיילינג – ענת לבל, מתכונאית – סוכי שפירא.