המצרכים לארבע מנות:
כף גהי / שמן / חמאה
200 גרם מש צהוב מקולף
חצי דלעת תאילנדית בינונית – חתוכה לחתיכות גדולות
1 גזר חתוך לפרוסות
קורט זרעי כמון
קורט זרעי חרדל שחורים
בצל לבן – חתוך קוביות
5 שיני שום מגורדות
1 כפית כורכום
1 כף ג׳ינג׳ר מגורד
מיץ מחצי לימון
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
שוטפים את המש עד שהמים צלולים ומניחים בצד.
- מחממים בסיר מרק כף גהי ומוסיפים זרעי כמון וזרעי חרדל. ברגע שהתבלינים מתחילים להתפצפץ מוסיפים את הבצל ומעט מלח ופלפל, ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים את הג‘ינג'ר והשום ומערבבים, מוסיפים את הגזר והדלעת ומטגנים מעט.
- מוסיפים כורכום ומתבלים שוב עם מלח.
- מוסיפים את המש ומכסים במים (בכמות המתאימה לסיר המרק שנבחר). מניחים למרק להתבשל ומוסיפים מים לפי הצורך עד להתרככות. חשוב – להיזהר לא לפרק את הדלעת בזמן העירבוב.
- כשהמרק מוכן, מכבים את האש ומוסיפים את מיץ הלימון.
מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה וקרוטונים למרק של ברמן.
צילום – אנטולי מיכאלו, סטיילינג – ענת לבל, מתכונאית – סוכי שפירא.