מצרכים:
100 גר' חמאה
1/2 כוס שמן זית
6-7 בצלים לבנים
1 כף דבש
3-4 שיני שום
2-3 כפות עלי טימין טרי
4 עלי מרווה
375 מ"ל יין רוזה או לבן שאוהבים
500 מ"ל ציר ירקות
4 כוסות מים רותחים
1/2 כוס שמנת מתוקה
מלח
פלפל שחור גרוס
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
פרמזן מגורר לפי הטעם
קרוטונים למרק של ברמן
אופן ההכנה:
- מקלפים, חוצים ופורסים דק 6-7 בצלים לבנים.
- בסיר גדול ממיסים 100 גר' חמאה עם שמן זית וכאשר מתחילה רתיחה מוסיפים את הבצל. מטגנים את הבצל על אש נמוכה – בינונית עד להשחמה, כ-30 דקות תוך ערבוב אחת לכמה דקות.
- לאחר שהבצל משחים, מוסיפים את הדבש, השום, הטימין והמרווה ומערבבים היטב, כך שהתבלינים ממלאים את האוויר והתבשיל בארומה.
- מוסיפים את היין, מערבבים היטב. מוסיפים את הציר והמים הרותחים, מערבבים היטב.
- מתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט.
- מגבירים מעט את האש, לאש בינונית, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כ-10-15 דקות. מוסיפים את השמנת המתוקה, טועמים ומתקנים את הטעמים
טוויל קרוטונים ופרמזן:
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- על תבנית עם נייר אפייה, משטחים כמה גושי קרוטונים שרוצים (אני הכנתי ארבעה), ומפזרים עליהם פרמזן מגוררת בנדיבות.
- מכניסים לתנור ל-7-10 דקות, עד שהפרמזן נמסה לחלוטין וריח נהדר מציף את המטבח.
- מוציאים מהתנור ומניחים להתייצב כדקה. בעזרת פלטה או מרית מרימים את הטווילים, ומגישים אותם עם המרק.
מוסיפים למרק פרמזן לפי הטעם, מצלחתים ומגישים עם קרוטונים או עם טוויל קרוטונים ופרמזן, או שניהם 🙂
המתכון באדיבות שף קונדיטורית ליאור משיח בעלת הבלוג ליאורוש.