מצרכים:
פיתות אסלי של "ברמן"
200 גר' חמאה בטמפ' חדר
200 גר' סוכר
100 גר' שקדים טחונים או כל אגוז אחר
100 גר' אבקת קקאו
1 כף תמצית וניל
קורט מלח
עדשים צבעוניות או סוכריות אמ אנד אמס
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מערבבים יחד את החמאה, סוכר, שקדים טחונים, אבקת קקאו, תמצית וניל וקורט מלח עד לקבלת מחית אחידה.
- חוצים פיתות אסלי של “ברמן" ומניחים את שתי הדפנות על גבי תבנית עם הפנים כלפי מעלה.
- בעזרת כף מניחים במרכז הפיתה את המלית. מפזרים סוכריות אם אנד אמס או עדשים. מורחים ביצה על דפנות הפיתה ומחברים לאוזן המן. אפשר להיעזר בנייר-כסף כדי להגדיר תבנית של “אוזן” לפיתה.
- מברישים את שולי הפיתה בביצה ואופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש. מוציאים, מצננים, ובתאבון!