יש מאכלים, שככל שהם יותר פשוטים כך הם יותר טעימים, בטח כשמדובר בפיצה ביתית. אז קבלו מתכון לפיצה ביתית פשוטה, קלה להכנה והכי טעימה שיש מלחמניות ברמן.

החומרים:

שש לחמניות ברמן
1 כף שמן
1 צנצנת עגבניות מרוסקות
1 שן שום קצוצה
1 כף בזיליקום קצוץ
מלח ופלפל לפי הטעם
גבינת גאודה קלאסית
גבינת פרמזן מגוררת

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-300 מעלות, או טורבו או גריל.
  2. בסיר קטן, מחממים את השמן. מוסיפים את שן השום הקצוצה ומטגנים עד שמזהיבה.
  3. מוסיפים את העגבניות ומערבבים היטב. כשמתחילות לבעבע, מנמיכים לחום בינוני ומבשלים כ-20 דקות לצמצום. מוסיפים את התבלינים, הבזיליקום ומערבבים.
  4. מניחים את הלחמניה חצויה על מגש אפייה.
  5. מוזגים שכבה יפה של רוטב עגבניות על הלחמניות ועליה מפזרים את הפרמזן ומעליו מניחים את הגאודה. אם אוהבים אפשר להוסיף תוספות כמו זיתים, בצל וגבינות.
  6. אופים כ-5-7 דקות ומוציאים ברגע שהגבינה מתחילה לבעבע.