לחם מחמצת מקמח שיפון מלא מסדרת E-FREE עם סלמון אפוי, עדין ועסיסי והמון עשבי תיבול ירוקים. טעמים עזים ולא שגרתיים – זו ארוחה שאי אפשר להישאר אליה אדישים.

מצרכים:

לסלמון:
1 פילה סלמון (בערך 200 גרם)
1 כפית חרדל
1 שן שום 
2 כפות מיץ לימון
נגיעה חומץ
גבעול בזיליקום
קורט מלח גס
קורט פלפל שחור גרוס

 

לסלט

3-5 מיני-מלפפון (או 1 מלפפון גדול)
1 צרור פטרוזיליה
1 צרור כוסברה קטן 
10 גבעולי שמיר
10 גבעולי עירית
3 גבעולי נענע
1 כף צלפים

 

לרוטב:

1/4 כוס שמן זית
מיץ מחצי לימון סחוט
1 כף חומץ
1 שן שום כתושה
1/4 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

  1. מתחילים בסלמון: מפזרים את המלח והפלפל הגרוס, מוסיפים את החרדל ומעסים קלות את הסלמון עד שכולו עטוף בחרדל. קוצצים את שן השום גס ומפזרים מלמעלה. מוסיפים את עלי הבזיליקום בשלמותם יחד עם הלימון, השמן ומעט חומץ ומשרים לשעה לפחות.
  2. מחממים תנור ל-220 מעלות, ואופים את הסלמון כ-25 דקות ללא כיסוי. מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר.
  3. מפרידים את העלים מן הגבעולים הגסים של כל עשבי התיבול, קוצצים את העשבים דק יחסית ומעבירים לקערת ערבוב.את העירית קוצצים דק ומוסיפים גם כן.
  4. את המלפפונים חוצים לחצי ופורסים דק, במידה ובחרתם במלפפון רגיל חותכים את 4 דפנות המלפפון לאורך ופורסים דק (לא משתמשים בליבת המלפפון הגרעינית), מוסיפים לקערה.
  5. כאשר הסלמון קר (אפשר גם מהמקרר) מפרקים אותו לחתיכות, לפרוסות הטבעיות שלו. משתדלים שיצאו נתחים קטנים ובשרניים – ומוסיפים לקערה.
  6. מוסיפים את הצלפים ואת כל מרכיבי הרוטב, מערבבים ומעבירים לכלי הגשה.

 

הסלט הזה הכי טעים בלחם אז קולים קלות פרוסות של לחם מחמצת עם קמח שיפון מלא מסידרת E-FREE, מורחים כמות נדיבה של חרדל, עורמים כמות נכבדה מהסלט ומגישים מיד. 

בתאבון!

המתכון באדיבות נדב טל בעל הבלוג עושהסלט