הסלט הזה הוא למי שלא מפחד מטעמים עזים, זה סלט לאנשים רעבים שיודעים מה הם רוצים.
כרובית צלויה, חסה, זוקיני וסלרי ביחד עם צ'יפס קבנוס קריספי במיוחד. תכניסו אותו לתוך לחמניה מחיטה מלאה של ברמן, מרוחה במעט מיונז בירה קרה בצד ואתם לגמרי מסודרים.

 

מצרכים:
1 כרובית בינונית
1/2 ראש חסה לבבות קיסר 
1 זוקיני מוצק
1 עגבניה רכה
2 נקניקי קבנוס
10-15 עלי כרפס
1 בצל ירוק
4 כפות שמן(לטיגון)
1 חבילת לחמניות ברמן 

 

לרוטב:
1/3 כוס שמן זית
מיץ מחצי לימון
1/4 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה: 

  1. בעזרת סכין מסירים את הגזע של הכרובית, ובמידה ויש כתמים שחורים ומוזרים מסירים אותם גם כן בעזרת הסכין, ניסור קל של השכבה החיצונית. מפרקים את הכרובית לפרחים.
  2. את פרחי הכרובית מניחים בקערה גדולה ומכסים במים רותחים (מהקומקום) מוסיפים שלוק נכבד של חומץ ומשרים ל-15 דקות בערך. פעולה זו מנקה את הכרובית ומרככת אותה מעט.
  3. מסננים את הכרובית ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה, מפזרים מעט מלח גס, פלפל שחור גרוס בנדיבות, מזלפים מעל שמן זית.
  4. אופים בתנור בחום של 225 מעלות כ-25 דקות, עד להזהבה. מוציאים, מצננים ומעבירים לקערת ערבוב.
  5. את הקבנוס חוצים לרוחב ואז פורסים לאורך לפרוסות דקות (לא לטבעות – לפרוסות דקות וארוכות), חותכים לגפרורים דקים.
  6. מחממים את שמן הטיגון במחבת, כשהשמן חם מטגנים את רצועות הקבנוס הדקות עד שהן משחימות היטב מכל הכיוונים, הקבנוס מוכן כשהוא פריך כמו ביסלי, מניחים לצינון על נייר סופג.
  7. חותכים את עלי החסה לרצועות דקות ומוסיפים לקערה.
  8. את הזוקיני חוצים לאורכו, חוצים כל חצי שוב לאורך ופורסים דק, מוסיפים לקערה.
  9. קוצצים את עלי הסלרי, פורסים דק את הבצל הירוק ומוסיפים גם כן לקערה.
  10. חוצים את העגבניה וסוחטים אותה על הסלט.
  11. מוסיפים את הקבנוס המטוגן ואת כל מרכיבי הרוטב מערבבים ומגישים.

 

והסלט הזה הכי טעים בתוך לחמניה רכה מרוחה בשכבת מיונז דקה. 

המתכון באדיבות נדב טל בעל הבלוג עושהסלט