שף אבי לוי משדרג את המנה האהובה "ביצה בקן" עם כבד קצוץ
החומרים ל-4 מנות:
8 פרוסות חלה פרוסה של מאפיות ברמן
500 גרם כבד עוף טרי
1/4 כוס שמן קנולה
2 בצלים, חתוכים לטבעות
מלח גס
2 כפיות כמון טרי
1 כפית פלפל גרוס
1 ביצה קשה
1 כף שמן זית
4 ביצים
אופן ההכנה:
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את טבעות הבצל עד להזהבה.
- צולים את הכבד בעדינות ומפזרים עליו מעט מלח גס.
- מוסיפים את הכבדים הצלויים לבצל ומתבלים. מערבבים ומבשלים בערך 7-8 דקות על חום נמוך. מצננים.
- מעבירים הכל למעבד מזון ומוסיפים את הביצה הקשה. טוחנים גס מאוד, לא לקרם אלא לתערובת גסה.
- לוקחים פרוסה של חלה, קורצים חור באמצע בעזרת רינג, מחממים מחבת וקולים את הפרוסה משני הצדדים.
- מכניסים כף שמן זית לתוך החור ושוברים פנימה ביצה, כך שהחלמון יישאר בתוך החור. כשהחלבון מוכן מרימים את כל הפרוסה בעזרת פלטה או כף שטוחה.
- לוקחים פרוסה אחת ללא חור ומורחים עליה שכבה נדיבה של כבד קצוץ.
- מכסים את הפרוסה בזו שעם הביצה, ומגישים חם.