כתף בקר בסגנון אסיאתי בתוך חלה חלומית. כן, בדיוק כמו שכתבנו. כריך חם שדורש 10 דקות הכנה, ומוגש בתוך חלה – לאנשים רעבים שיודעים בדיוק מה הם אוהבים.
מצרכים:
חלה חלומית של ברמן
5 פרוסות כתף בקר של זוגלובק
1 בצל גדול
1 פלפל אדום
1 זוקיני
1 בצל ירוק
1 גבעול בזיליקום
2 פלפל שאטה יבש
1 ס"מ שורש ג'ינג'ר
1/3 כוס סויה
1 כף סילאן
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה:
- מקלפים את הבצל לחצי וחותכים לרצועות דקות (בכיוון הפסים הטבעיים של הבצל) מחממים בסיר רחב ושטוח או בווק מעט שמן לטיגון הבצל ומוסיפים את פלפל השאטה היבש.
- כאשר השמן חם מוסיפים את הבצל ומטגנים היטב עד להזהבה וחריכה קלה של רצועות הבצל. קוצצים את הג'ינג'ר ומוסיפים לסיר.
- חוצים את פרוסות כתף הבקר לחצי ומוסיפים לבצל המטוגן, כאשר הפרוסות מזהיבות ומתקפלות מעט מוסיפים את הסויה, מיץ הלימון והסילאן.
- חותכים את הפלפל לרצועות ארוכות ופורסים את הזוקיני לאורך לפרוסות דקות (אבל לא דקות מאוד). כאשר הנוזלים בסיר הצטמצמו והפכו סמיכים, מוסיפים את הרצועות הפלפל והזוקיני.
- מערבבים כ-2 דקות ומכבים את האש. הזוקיני והפלפל צריכים להישאר מוצקים יחסית. פורסים דק את הבצל הירוק ומוסיפים לסיר.
- מפרידים את עלי הבזיליקום מהגבעול ומוסיפים לסיר.
- חותכים עם סכין קטע מהחלה, וחוצים באמצע בעזרת סכין לחם (וכך הפרוסות נשארות מחוברות בקצה) עורמים כמות נדיבה של כתף בקר מוקפצות שהיא עדיין חמה ומתפנקים. בתאבון 🙂
המתכון באדיבות נדב טל בעל הבלוג עושהסלט