החומרים:
לחם דגנים של ברמן
8-10 עגבניות אדומות בשלות קלופות וחתוכות לרבעים
6 כפות שמן זית (או יותר)
2-3 פלפלים אדומים חתוכים לפרוסות
1 פלפל ירוק חריף פרוס דק
8 שיני שום, קלופות ופרוסות דק
10-12 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
מלח, לפי הטעם
אופן ההכנה:
- חממו את שמן הזית בסיר, הוסיפו את פרוסות הפלפלים (אדומים וירוק) וטגנו עד לריכוך קל.
- הוסיפו את פרוסות השום וטגנו מעט שעד שיזהיבו.
- הוסיפו את עגבניות השרי עד שמתחילות להגיר נוזלים, הוסיפו את רבעי העגבניות, מעט מים ומלח.
- הביאו לרתיחה ואז הנמיכו את האש ללהבה בינונית והמשיכו לבשל ולערבב מדי פעם במשך כשעה ורבע.
- קלו בתנור פרוסות לחם דגנים של ברמן, הוציאו מהתנור ומרחו בנדיבות מהמטבוחה לאחר שהתקררה לטמפרטורת החדר