למתכון הזה מומלץ להשתמש בלחם מאתמול ואפילו משלשום והכי טוב- בחלה. כזו שכבר התייבשה מעט. היא תספוג בקלות את הטעמים והרוטב ותהפוך את המתכון הפשוט הזה למאפה בעל מרקם חלומי.
החומרים:
4 ביצים
1 גביע יוגורט
250 מ"ל שמנת לבישול
2 כפות חלב
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
100 גרם גבינת גאודה מגוררת
2 כפות שמן זית
500 גרם פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות
1 בצל קטן חתוך לחצאי טבעות
1/2 חלה של ברמן
50 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
אופן ההכנה:
- חממו תנור ל- 180 מעלות. שמנו תבנית אפייה בקוטר 22 ס"מ
- בקערה גדולה טרפו ביחד ביצים, יוגורט, שמנת, חלב, מלח ופלפל עד שמתקבלת תערובת אחידה. הוסיפו את גבינת הגאודה וערבבו שוב.
- חממו במחבת 1 כף שמן וטגנו פטריות תוך ערבוב עד להזהבה. העבירו לבלילה בקערה הגדולה.
- הוסיפו כף שמן נוספת וטגנו בצל תוך ערבוב עד להזהבה. העבירו לקערה עם הפטריות.
- הוסיפו לקערה חתיכות חלה וערבבו היטב. השאירו את התערובת כפי שהיא ל- 5 דקות לספיגת הטעמים והעבירו אותה לתבנית האפייה. יישרו את פני השטח, פזרו מעל גבינת פרמז'ן והכניסו לתנור לכ-25-30 דקות- עד שהגבינה נמסה והפודינג מזהיב. פזרו עלי תימין לקישוט ובישום