לחמי מחמצת מקמחים מלאים ללא תוספים מלאכותיים: ברמן E-FREE. סדרת הלחמים החדשה כוללת 3 לחמים חדשים: E-FREE לחם פרוס מקמח חיטה מלאה; E-FREE לחם פרוס מקמח שיפון מלא; ו-E-FREE לחם פרוס מקמח כוסמין מלא. כל הלחמים מיוצרים מקמחים מלאים – נטחנים מן הגרעין בשלמותם וכך שומרים על היחס הטבעי של הרכיבים החיוניים שבגרעין: נוגדי חמצון, סיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצה B ומינרלים כמו אבץ, מגנזיום, ברזל וסידן. כל הלחמים הם לחמי מחמצת ללא חומרים משמרים מלאכותיים וללא תוספים מלאכותיים, ללא מתחלבים וללא מייצבים, כשהמחמצת על כל יתרונותיה משמשת כחומר משמר טבעי. לקריאה אודות היתרונות התזונתיים של לחמים מקמחים מלאים היכנסו לאתר משרד הבריאות.
מה מחפש הצרכן הישראלי על מדף המוצרים?
88% מהציבור הישראלי מתעניין במה שכתוב על גבי אריזת המזון. 69% מהישראלים מדווחים שהם בהחלט בוחנים את המזון שהם אוכלים, ו-50% מדווחים כי הם לא מוכנים להתפשר על הטעם אך גם לא על הבריאות, ומצפים לקבל בו-זמנית מזון טעים ובעל תרומה תזונתית. (נתוני דו"ח נילסן לשנת 2017).
המגמה הזו של חיפוש אחר מזון מזין הולכת וגדלה בארץ ובעולם כולו. בסקר שעורכת מדי שנה הקרן הבינלאומית למזון בארה"ב נשאלו השנה 1,000 צרכנים: "מהי המשמעות של מזון בריא עבורך?" 60% ציינו שירכשו מזון עם רכיבים מזינים, 50% ציינו שיחפשו מזון ללא תוספים מלאכותיים, ללא חומרים משמרים ובעל רכיבים מוכּרים, ו-48% ציינו שיחפשו מאכלים המאפשרים אורח חיים בריא.
מה פירוש המושג Clean Label, תווית נקייה?
מדובר במונח שיווקי המתייחס למוצרים שברשימת הרכיבים שלהם רק חומרי גלם פשוטים ומוכּרים לצרכן, ללא תוספים מלאכותיים, ללא ממתיקים מלאכותיים, ועם ערכים תזונתיים מוספים.
מה הם E-Numbers?
מדובר ברשימה של תוספי מזון המיועדים למטרות טכנולוגיות. הקידוד מיושם בעיקר באירופה, ומשם מגיעה האות E. ברשימה תוכלו למצוא את כל התוספים המותרים עם הגבלה של כמויות וחלוקה לקטגוריות השונות: מייצבים, משמרים, מחזקי טעם, צבעים, מונעי התגיישות. חלקם של המוצרים טבעיים וחלקם מלאכותיים.
רשימת רכיבים פשוטה, מצומצמת ומוכּרת
הצרכן אינו מעוניין בתוספים במוצרי המזון שהוא רוכש – מעֵבר לדרישות הפיקוח של משרד הבריאות. צרכנים מגלים אהדה גדולה יותר למוצרים טריים, מבושלים, ולגבי מוצרים ארוזים הצרכן יעדיף רשימת רכיבים מוכּרים. בשפה אחרת: הצרכן מעדיף מזון כמה שפחות מעובד. הקפדה על עיבוד מינימלי בתהליך הייצור שומרת ככל הניתן על קרבה לחומר הגלם וכן להכנה ביתית.
מחקר שפורסם בירחון המדעי British Medical Journal בפברואר השנה, מצא כי דיאטה עתירה במוצרי מזון מעובדים ועתירי סוכר, שומן ומלח עלולה להביא לעלייה בסיכון לעודף משקל, השמנה, סוכרת מסוג 2 ומחלות לב.
מוצרים חדשים עם "תווית נקייה"
כיום רואים על המדף הישראלי יותר ויותר מוצרים עם תווית נקייה – בעלי רשימת רכיבים קצרה שאינה מכילה תוספים מלאכותיים.
לחמי מחמצת מקמחים מלאים ללא תוספים מלאכותיים: ברמן E-Free. סדרת הלחמים החדשה כוללת 3 לחמים חדשים: E-FREE לחם פרוס מקמח חיטה מלאה; E-FREE לחם פרוס מקמח שיפון מלא; ו-E-FREE לחם פרוס מקמח כוסמין מלא. כל הלחמים מיוצרים מקמחים מלאים – נטחנים מן הגרעין בשלמותם וכך שומרים על היחס הטבעי של הרכיבים החיוניים שבגרעין: נוגדי חמצון, סיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצה B ומינרלים כמו אבץ, מגנזיום, ברזל וסידן. כל הלחמים הם לחמי מחמצת ללא חומרים משמרים מלאכותיים וללא תוספים מלאכותיים, ללא מתחלבים וללא מייצבים, כשהמחמצת על כל יתרונותיה משמשת כחומר משמר טבעי. לקריאה אודות היתרונות התזונתיים של לחמים מקמחים מלאים היכנסו לאתר משרד הבריאות.
רשימת מקורות:
- משרד הבריאות, היתרונות התזונתיים של לחם מקמח מלא.
- Fiolet T. Consumption of ultra-processed foods and cancer risk: results from NutriNet-Santé prospective cohort. British Medical Journal. 2018;14(360):k322