קמתם בשבת בבוקר וכל מה שמתחשק לכם זה פרנצ' טוסט מושחת? הוציאו מארגז הלחם הביתי את החלה המרובעת הקלאסית של ברמן והתחילו בהכנות! זה הולך לצאת מושלם 🙂

החומרים: 

6-8 פרוסות חלה מרובעת של ברמן
1 כף חמאה
1 כף שמן
3 ביצים גדולות
¾ כוס שמנת מתוקה
¼ כפית אגוז מוסקט
2 כפות סוכר
2 כפות רום – אופציונלי
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
מייפל או סוכר קינמון לפזר מעל
1 כוס יוגורט
1 כף אבקת סוכר

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. טורפים יחד את הביצים, שמנת, מלח, מוסקט, סוכר, רום ווניל.
  3. מוזגים את הבלילה לכלי שטוח עם דפנות שיכול להחזיק 2 פרוסות לחם במקביל.
  4. מניחים 2 פרוסות על צד אחד ונותנים להן להיספג. לאחר 30 שניות הופכים לצד השני.
  5. בינתיים מחממים מחבת וממיסים את החמאה והשמן.
  6. מניחים את 2 הפרוסות שהשרינו במחבת ומטגנים כל צד עד שהוא שחום זהבהב.
  7. מורידים מהאש ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  8. שומרים את הפרוסות שטיגנו בתנור המחומם עד שכל הנאגלה של הטוסטים מוכנים.
  9. מגישים ואוכלים עם מייפל או סוכר קינמון.
  10. לחלופין: מערבבים יוגורט עם כף אבקת סוכר ומפזרים מעל.