"הכריך הזה נבנה על בסיס הכריך הטוניסאי שעליו גדלתי", מספרת פסקל פרץ-רובין. "אני פריקית של חומרי גלם ומכינה הכל בבית. אני מכינה את האריסה ואת ממרח הלימונים הכבושים – מלימונים שגדלים אצלי בחצר. גם את הזיתים אני כובשת בעצמי במלח או בחומץ. אם קונים זיתים צריך לעשות זאת בחנויות מתמחות ולבחור את הזן הרצוי למתכון. אל תתפשרו על זיתים מקופסאות שימורים!"
פסקל פרץ-רובין, כתבת אוכל ב"מעריב" ומחברת ספרי בישול

החומרים:

2 פרוסות לחם E-FREE
ממרח לימונים כבושים
ממרח אריסה
5-4 צ׳נקים של טונה בשמן זית
חופן זיתים מגולענים בשני צבעים (למשל מזן סורי וקלמטה)
חופן צלפים
1 ביצה קשה חתוכה לרבעים
1 עלה חסה סלונבה חתוך גס

אופן ההכנה:

  1. מרחו שכבה דקה של ממרח לימונים כבושים על אחת הפרוסות ומעליה שכבה עבה יותר של ממרח אריסה. סדרו מעל את הטונה, הזיתים, הצלפים והביצה, פזרו את החסה וסגרו עם הפרוסה הנוספת.