פלאפל בפיתה

 

החומרים:

פיתה של ברמן 

כוס וחצי גרגירי חומוס יבשים (מהזן הקטן) שהושרו במים לפחות 12 שעות

5 גבעולי כוסברה

5 גבעולי פטרוזיליה

בצל לבן בינוני קלוף חצוי

5 שיני שום קלופות

כף גדושה שומשום

2 כפות גדושות פירורי לחם זהובים של ברמן

4 כפיות מים

1 כפית אבקת סודה לשתיה

שמן לטיגון עמוק (1 ליטר לפחות)

תבלינים: כפית גדושה כמון, כפית פפריקה מתוקה, כפית גדושה מלח, רבע כפית פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

  1. במעבד מזון טוחנים את כל המרכיבים פרט לתבלינים ופירורי הלחם עד לקבלת מרקם גרגירי אחיד.
  2. מוסיפים את התבלינים, השומשום ופירורי הלחם של ברמן.
  3. נותנים לתערובת לנוח במשך חצי שעה.
  4. מוסיפים סודה לשתייה.
  5. בידיים לחות יוצרים כדורים קטנים ומטגנים בשמן עמוק 2-3 דקות עד שהכדורים מקבלים צבע חום-זהוב יפה ואז מוציאים ומניחים על נייר סופג.
  6. בפיתה של ברמן מורחים בנדיבות חומוס וטחינה, מוסיפים סלט ירקות, סלט כרוב וחמוצים וכ-7 כדורי פלאפל