לוקחים זיתים, לימונים ונתח עסיסי של פרגית, מבשלים בציר צהוב ויוצקים הכל ללחמניה מקמח מלא של מאפית "ברמן"

החומרים:

500 גרם נתח פרגית, מנוקה וקצוץ לרצועות עבות
2 כוסות זיתי קלמטה מגולענים
2 כוסות גרגירי חומוס, מושרים לילה שלם במים ומבושלים עד לריכוך
8 שיני שום, פרוסות דק
2 בצלים, קצוצים היטב
1/4 כוס שמן זית איכותי
3 לימונים קלופים, חתוכים לקוביות קטנות
1 כוס ציר עוף או מים רותחים
1 כפית אבקת כורכום- ניתן להחליף ב-6-7 חוטי זעפרן
1/2 כפית אגוז מוסקט
1 כפית כמון
1 כף מלח גס או אטלנטי
1 כפית פלפל גרוס
1/2 כפית קארי
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס כוסברה קצוצה
2-3 עלי נענע
1/2 פלפל חריף, קצוץ גס – לא חובה

להגשה:
1-2 לחמניות מקמח מלא של מאפית ברמן

אופן ההכנה:

  1. מחממים את שמן הזית בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום, מטגנים עוד מספר דקות ומתבלים בפלפל גרוס.
  2. מוסיפים גרגירי חומוס, זיתים ולימונים, סוגרים את הסיר ומבשלים 10 דקות על להבה בינונית.
  3. מוסיפים את שאר התבלינים, ציר העוף ורצועות הפרגית. מפזרים מעל עשבי תיבול ופלפל חריף ומערבבים היטב. מבשלים עם מכסה סגור במשך 45 דקות על להבה נמוכה.
  4. הגשה: חוצים את הלחמניות ומוסיפים פנימה את התבשיל החמים.
סנדוויץ פרגית של שף אבי לוי