"בחרתי לבסס את המתכון על כרובית כי היא ירק יקר מאוד לליבי – כתבתי עליה ספר שלם. הכרובית כאן היא הכוכבת, וכל שאר המרכיבים נועדו להאדיר אותה"

עז תלם, בלוגר אוכל ומחבר ספר הכרובית

איך בוחרים כרובית טובה?

"הכרובית צריכה להיות בצבע לבן יפה (ולא צהבהבה). התפרחות שלה צריכות להיות מהודקות היטב והגבעול (הגזע) צריך להיראות כאילו הוא נחתך לאחרונה – עם כמה שפחות סדקים וסימני התייבשות".

ומהו הסוד לכרובית צרובה מושלמת?

"אידוי מקדים שלה – האידוי מרכך את התפרחות ואז הכרובית יוצאת שחומה בחלק החיצוני ונימוחה וכיפית מבפנים".

סנדוויץ' כרובית עם סלסת ירוקים פטה ושקדים

החומרים:

4 פרוסות לחם E-FREE קלויות קלות (בטוסטר או במחבת)
80 גרם גבינת פטה מפוררת
חופן שקדים פרוסים קלויים

לסלסת ירוקים:

1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ גס
1/2 צרור כוסברה קצוץ גס (לא חובה, אפשר להשמיט ולהוסיף יותר פטרוזיליה)
עלים מ-1/2 צרור נענע
עלים מ-4 גבעולי בזיליקום
2 שיני שום חתוכות גס
1/2 בצל קטן (סגול או לבן) חתוך גס
מיץ סחוט מ-1/2 לימון
3 כפות חומץ יין לבן
1/2 כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור
קורט סוכר (לא חובה)

לכרובית:

1 כרובית קטנה
3­-4 כפות שמן זית
קורט מלח דק או גס

אופן ההכנה:

1.הכינו את הסלסה:
הכניסו את העשבים למעבד מזון והפעילו אותו בפולסים עד שהעשבים קצוצים דק. הוסיפו את השום, הבצל, מיץ הלימון והחומץ וטחנו היטב. הוסיפו בהדרגה את שמן הזית תוך כדי טחינה עד שמתקבל מרקם של ממרח. טועמים ומוסיפים מלח ו/או שמן זית וחומץ לפי הטעם. אם חמצמץ לכם מדי – הוסיפו קורט סוכר.
2. הכינו את הכרובית:
חממו תנור ל-190 מעלות. אדו את הכרובית בסיר עם מים רותחים 4­-5 דקות.
הוציאו את הכרובית, פרקו אותה לתפרחות בגודל בינוני-קטן וחצו כל תפרחת לאורכה. זלפו את שמן הזית ופזרו את המלח בתבנית מרופדת בנייר אפייה. הניחו את התפרחות בתבנית כשהצד החתוך כלפי מטה. זלפו מעל מעט שמן זית ואפו במשך כ-20 דקות עד שהתפרחות מזהיבות.
3. הרכיבו את הסנדוויץ':
מרחו שכבה נדיבה של סלסה על שתי פרוסות לחם. סדרו על כל פרוסה תפרחות כרובית, פזרו מעל  את גבינת הפטה והשקדים וסגרו כל סנדוויץ' עם הפרוסה הנוספת.