סיבים תזונתיים - ברמן

מאת הדס יריב: (M.Sc, MBA), טכנולוגית מזון ומוסמכת בתזונה, יועצת מדעית בקבוצת מאפיות ברמן מחמצת.

איך התקנות החדשות משפיעות על הערך הקלורי של הלחמים

איך יכול להיות שהמתכונים והרכיבים לא השתנו אבל עכשיו יש לנו יותר קלוריות בחלק מהלחמים? ממתי לסיבים תזונתיים יש ערך קלורי? ומהו הערך הקלורי החדש של פרוסת לחם קל?

אלו רק חלק מהשאלות שאנו נשאלים על ידי צרכנים בעקבות רפורמת הסימון החדשה.

אז באנו לעשות סדר בכל השאלות סביב הנושאים החמים.

רפורמת הסימון החדשה

בינואר 2020 נכנסה לתוקפה רפורמת סימון מוצרים חדשה שמוביל משרד הבריאות. מטרתה של הרפורמה להנחות את הצרכנים ולהקל עליהם לבחור לחמים ושאר מוצרים ארוזים שהם בעלי ערכים תזונתיים מוספים. השינויים שאפשר לראות על גבי אריזות המוצרים:

  1. סימונים אדומים בחזית האריזה למוצרים שמכילים כמויות גבוהות של נתרן, סוכר ושמן רווי.
  2. שינויים בטבלת הערכים התזונתיים.
  3. שינויים בערך הקלורי של הסיבים התזונתיים.

סימונים אדומים בחזית האריזה

לשמחתנו, מחלקת פיתוח המוצרים שלנו עמלה לאורך השנים על פיתוח ושיפור המוצרים כדי שיהיו בעלי ערכים תזונתיים מוספים. לאורך השנים ביצענו הפחתות של מלח (נתרן), סוכר ושמן בלחמים שלנו כך שיעמדו בדרישת משרד הבריאות לתו "אפשרי בריא". לפיכך כל המוצרים שלנו עומדים בדרישת הסף של הנתרן, הסוכר והשומן ולכן לא יסומנו במדבקות אדומות.

טבלת ערכים תזונתיים

עד עתה, על פי תקנות משרד הבריאות, הערך הקלורי של סיבים תזונתיים היה אפס. על פי ההנחיה החדשה של משרד הבריאות החל מינואר 2020, כל סוגי הסיבים התזונתיים מקבלים ערך קלורי של 2 קלוריות ל-1 גרם, בהתאם לרגולציה הקיימת באירופה ובארה"ב.

שינויים בערך הקלורי של סיבים התזונתיים

במוצרים הקלים מוספים יותר סיבים תזונתיים לא מסיסים, רובם ממקור של שיבולת שועל, כדי להעניק למוצר רכות ולשמירה על הטריות. לפי שיטת החישוב החדשה שכוללת גם את הסיבים התזונתיים, ערך הקלוריות של הלחמים עלה מעט. כאשר מחשבים קלוריות של מוצר מזון, נלקחות בחשבון קלוריות של פחמימות, חלבונים ושומנים, ומעתה גם של סיבים תזונתיים: על כל 1 גרם סיבים תזונתיים נוספו 2 קלוריות בטבלת הערכים. בממוצע מדובר בתוספת של בין 6 ל-8 קלוריות לפרוסת לחם קל.

היכן נראה את עיקר השינוי

המתכונים שלנו לא השתנו וגם לא הקמחים המלאים ושאר חומרי הגלם שלנו. הכל נשאר כפי שהיה לפני התקנות. ואם בכל זאת תמצאו שיש יותר קלוריות בלחמים הקלים – עכשיו אתם כבר יודעים מאין הן צצו – מחישוב הקלוריות של הסיבים התזונתיים.





בממוצע מדובר על תוספת של בין 6 ל-8 קלוריות לפרוסת לחם קל – לא משהו שישבור לכם את הדיאטה…
אכלו בתיאבון!