פסטו:
מתכון מנצח לממרח המעולה. הסוד הוא בשמן זית- בכמות ובאיכות. השתמשו בו בנדיבות והממרח גם יהיה טעים יותר וגם יישמר לפרק זמן ארוך יותר. הפסטו יכול לשמש כרוטב לפסטה, ממרח לכריכים, תוספת לחביתת ירק ועוד.

החומרים:

צרור יפה של עלי בזיליקום טריים
שתי שיני שום
50 גר' גבינת פרמזן
½ כוס שמן זית איכותו בעל טעם מעודן
1 כפית מלח

אופן ההכנה:

טחנו במעבד מזון את כל המרכיבים פרט לשמן זית. כשהתערובת אחידה ובעלת מרקם משחתי, המשיכו לטחון ב"פולסים" (הפעלה ועצירה של מעבד המזון) והוסיפו בהדרגה את השמן. הממרח צריך להיות בעל מרקם חלק, משחתי ודליל.

טפנד זיתים:
ממרח קל להכנה ובעל טעם עז וייחודי שמשדרג כל מנה- סלט, כריך, פסטה, טוסט- כל מנה מקבלת טוויסט בזכות שימוש בממרח הזה. נסו ותהנו!

החומרים:

200 גר' זיתים שחורים ללא גלעינים
½ כוס שמן זית איכותי
3 שיני שום כתושות
קורט פלפל שחור
2 כפות צלפים (לא חובה אך משדרג)

אופן ההכנה:

במעבד מזון טחנו ב"פולסים" את כל המרכיבים פרט לשמן הזית והפלפל השחור. כשמתקבלת משחה אחידה הוסיפו בהדרגה את שמן הזית. כשהמרקם חלק ואחיד, תבלו בפלפל שחור, הכניסו לצנצנת, כסו בשמן זית ושמרו במקרר.

ממרח עגבניות מיובשות:
הסוד בממרח הזה הוא מעדניה טובה. חפשו המלצה על מעדניה שמחזיקה עגבניות מיובשות איכותיות- לפני הרכישה טעמו אחת וודאו כי היא אכן בעלת טעם עז וייחודי ויש בה את הרכות והבשרניות של עגבניה.

החומרים:

200 גר' עגבניות מיובשות
2 שיני שום
מלח ופלפל
½ כוס שמן זית

אופן ההכנה:

השרו את העגבניות כחצי שעה במים רותחים. סננו והעבירו למעבד מזון עם השום והתבלינים. טחנו ב"פולסים" עד לקבלת משחה אחידה. הוסיפו את שמן הזית בהדרגה עד שהמרקם שמתקבל חלק ומעט דליל. אחסנו בצנצנת ושמרו בקירור.