מרק סלק קוקוס

המצרכים לארבע מנות: 

3 סלקים טריים

3 שיני שום פרוסות

חצי בצל חתוך לקוביות

מקל וחצי למון גראס – חלק לבן פרוס

5 עליי קפיר ליים יבשים

אצבע ג׳ינג׳ר חתוכה לקוביות קטנות

450 מ״ל קרם קוקוס

מלח

פלפל

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את הסלקים בשלמותם (עם הקליפה) לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. משאירים בתנור למשך 120 דקות או עד שהקליפה מתרככת. מקלפים את הסלקים, ומניחים בצד. כאשר הם מתקררים חותכים את הסלק לקוביות.
  2. מרתיחים בסיר את הג׳ינג׳ר, הלמון גראס, השום והבצל יחד עם הקרם קוקוס, מתבלים במלח ופלפל. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כחצי שעה. מסננים, ושופכים את הנוזל למיכל בלנדר יחד.
  3. מוסיפים למיכל הבלנדר את קוביות הסלק ומפעילים את הבלנדר. לאחר שמתקבל מרקם אחיד, מחזירים לבישול קצר.

מומלץ להגיש עם יוגורט, כוסברה, וקרוטונים למרק של ברמן.

מתכון של ברמן למרק סלק קוקוס

צילום – אנטולי מיכאלו, סטיילינג – ענת לבל, מתכונאית – סוכי שפירא.