שף אבי לוי משדרג את המנה האהובה "ביצה בקן" עם כבד קצוץ

החומרים ל-4 מנות:

8 פרוסות חלה פרוסה של מאפיות ברמן
500 גרם כבד עוף טרי
1/4 כוס שמן קנולה
2 בצלים, חתוכים לטבעות
מלח גס
2 כפיות כמון טרי
1 כפית פלפל גרוס
1 ביצה קשה
1 כף שמן זית
4 ביצים

חלה כבד קצוץ וביצה רכה של אבי לוי

אופן ההכנה:

    1. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את טבעות הבצל עד להזהבה.
    2. צולים את הכבד בעדינות ומפזרים עליו מעט מלח גס.
    3. מוסיפים את הכבדים הצלויים לבצל ומתבלים. מערבבים ומבשלים בערך 7-8 דקות על חום נמוך. מצננים.
    4. מעבירים הכל למעבד מזון ומוסיפים את הביצה הקשה. טוחנים גס מאוד, לא לקרם אלא לתערובת גסה.
    5. לוקחים פרוסה של חלה, קורצים חור באמצע בעזרת רינג, מחממים מחבת וקולים את הפרוסה משני הצדדים.
    6. מכניסים כף שמן זית לתוך החור ושוברים פנימה ביצה, כך שהחלמון יישאר בתוך החור. כשהחלבון מוכן מרימים את כל הפרוסה בעזרת פלטה או כף שטוחה.
    7. לוקחים פרוסה אחת ללא חור ומורחים עליה שכבה נדיבה של כבד קצוץ.
    8. מכסים את הפרוסה בזו שעם הביצה, ומגישים חם.