ברוסקטה מטבוחה

 

החומרים:

לחם דגנים של ברמן

8-10 עגבניות אדומות בשלות קלופות וחתוכות לרבעים

6 כפות שמן זית (או יותר)

2-3 פלפלים אדומים חתוכים לפרוסות

1 פלפל ירוק חריף פרוס דק

8 שיני שום, קלופות ופרוסות דק

10-12 עגבניות שרי חתוכות לרבעים

מלח, לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

    1. חממו את שמן הזית בסיר, הוסיפו את פרוסות הפלפלים (אדומים וירוק) וטגנו עד לריכוך קל.
    2. הוסיפו את פרוסות השום וטגנו מעט שעד שיזהיבו.
    3. הוסיפו את עגבניות השרי עד שמתחילות להגיר נוזלים, הוסיפו את רבעי העגבניות, מעט מים ומלח.
    4. הביאו לרתיחה ואז הנמיכו את האש ללהבה בינונית והמשיכו לבשל ולערבב מדי פעם במשך כשעה ורבע.
    5. קלו בתנור פרוסות לחם דגנים של ברמן, הוציאו מהתנור ומרחו בנדיבות מהמטבוחה לאחר שהתקררה לטמפרטורת החדר