"אני מאוהבת בירקות באופן כללי, ואני אוהבת במיוחד חצילים קלויים עם טעם מעושן. אני מאמינה שכריך טוב יכול להיות מורכב רק מירקות ולחם טוב – והסנדוויץ' הזה מוכיח את זה היטב".
ענת לבל, סטייליסטית מזון ובלוגרית אוכל

למה חשוב לשים לב כשקונים חציל?
"הקליפה של החציל צריכה להיות חלקה, מתוחה וללא פגמים, החלק העליון צריך להיות ירוק ומשקל החציל צריך להיות קל יחסית לגודלו".

החומרים:

2 פרוסות לחם E-FREE קלויות (בטוסטר או במחבת)
1 חציל
מלח ופלפל שחור
1 שן שום כתושה
חופן עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, נענע)
טחינה
בצל סגול פרוס
פלפל ירוק חריף פרוס דק
1 עגבנייה פרוסה
חופן כוסברה
חופן צנוברים קלויים
חופן נבטים- אופציונאלי

אופן ההכנה:

  1. לחציל: חרכו את החציל על אש גלויה ודאגו לסובב אותו כך שיהיה חרוך היטב מכל הצדדים. הסירו מהאש, חתכו את החציל לאורך, הוציאו את בשרו והניחו במסננת להגרת הנוזלים. תבלו את החציל במלח, פלפל,
    שום, עשבי תיבול, לימון וטחינה, ערבבו ותקנו תיבול.
  2. לסלסת הירקות: חותכים עגבניה (ללא הנוזלים) בצל סגול, שן שום אחת, חצי פלפל ירוק חריף, חופן כוסברה- קוצצים דק ומתבלים במעט מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל
  3. הרכיבו את הסנדוויץ: מרחו את החציל המתובל על פרוסת לחם, מפזרים את הסלסה מעל, אם רוצים – מוסיפים מעל נבטים. סגרו עם הפרוסה הנוספת.